"Lysti ja Tuittu"

"Lysti ja Tuittu"

tiistai 15. maaliskuuta 2011

Uusia tuulia

No nythän tämä blogin pitäminen alkaa mennä mahdottomuuksiin, taas olen kertomuksia päivittämässä!

Mutta siis asiaan. Ajeltiin eilen Kemiin ja matkalla käytiin moikkaamassa Satua ja Laumaa. Oli muuten Pallukalla taas herneet tiukilla kun Kerttu ja Moona tulivat ominaiseen rauhalliseen tapaansa tervehtimään pihalla. Ja Otto oli täysin sitä mieltä että voisi hieman rakkautta antaa Lilylle. Hieman epäsuhta pariskunta oli, ja Kerttu kovasti yritti Lilyä puolustaa Isolta Mieheltä. Lily päätti että Mamin jalkojen juuressa olikin muuten maailman paras paikka! Hyvin neito oli, ymmärsi ihan ilman eri käskyjä että Muonalle ei sitten kannata ruveta uhittelemaan. Nopean kahvin jälkeen matka jatkui jotta ei ihan puolille öin menisi kotiutuminen ja jaksettaisiin tänään taas riehua.

Nimittäin Merja oli luvannut pitää meille viestitreenit. Wallun kanssa kesäleirillä joskus otettiin kysyistä lajia ihan yhden kerran, ja kerran olin Kemissä apuna Pian koiralle. Jarnon kokemus oli vielä pienempi, eli ei minkään näköinen. Joten siis aloitettiin siitä, että Merja kertoi mikä olisi ideana, ja sen jälkeen näyttö Viivillä kuinka sen pitäisi mennä. Eli minä toiseen päähän ja Merja toiseen. Joka kerta Viivin työskentelyinto kyllä pysäyttää, se vaan on niin ihana. Hyvin juoksi Viivi minulle, vauhti oli aivan hurja.

Sitten alettiin Lilyn kanssa, palkkana ekana makkara ja viimeisenä Jarno palkkasi uudella wubbakongilla joka käytiin matkalla ostamassa Iisalmen Mustista ja Mirristä Hannelta. Siellä on kyllä paras palvelu ja mahtava valikoima! Hieman oli Lily ihmeissään et mikä hiton juttu tämä nyt on, mutta kun ruoka on kyseessä niin pallukkahan toimii. Ja sitten kun vielä sai riehua Jarnon kanssa niin mikäpä sen mukavampi treeni. Otettiin vielä hieman tottista treenien päätteeksi, ja taas saatiin huomata kuinka mie en osaa. Luoksetulossa koira sivuttaa, ja minulla ei onnistu samalla hetkellä peruuttaminen, jalan liikuttaminen tietyllä tavalla ja vielä koiran palkkaminen. Mutta on se hyvä kun saa ainakin sivustakatsojat hyvälle mielelle ;) Jääviä liikkeitä harjoiteltiin myös, eli sitä seisomista koska se on selkeästi vaikeinta. Kokeiltiin ekana liikeestä sivulta, mutta sitten Merja neuvoi liikkumaan takaperin ja siitä palkkaamaan. Muutenhan se meni tosi hyvin, mie vaan liikun liian paljon ja siihen pitää kiinnittää huomiota. Minusta alkaa tuntua että minun se pitä yksinään treeneihin mennä ja sitten vasta sekoittaa koira siihen :) Ja sivulta maahanmenossa koira vaan esitti et ei osaa, ja kun osasin vaatia, niin sehän teki. Kele että mie voin olla onneton :D Mutta taas saatiin hyviä vinkkejä kotiinviemiseksi, KIITOS MERJA!!!

Huomenna ohitustreenejä Oulussa, katsotaan miten ne sitten menee. Tänään nimittäin oli ensimmäinen kerta kun ohitettiin koira ilman a) hihnan kiristymistä b) räyhäämistä c) hermostumista. Kyllä siitä vielä kunnon koira tulee! Harmitti vaan kun videokamera on matkalla Kanarialle, niin ei saanut noita treenejä nauhalle. Nyt nimittäin pitää ihan tosissaan alkaa kuvaamaan noita, niin näkee miten onneton voi itse olla ja kuinka hyvä koira voi olla :D

Ei kommentteja: