"Lily ja Lysti"

"Lily ja Lysti"

tiistai 25. lokakuuta 2011

Viettitestaus

Käytiin lauantaina testaamassa Lilyn ipo-koiran taitoja. Voin sanoa että tämä oli taas näitä hauskoja juttuja joita ei kannata ottaa tosissaan ;) Testaajana oli Juha Korri, ja testi alkoi hyvällä kertomuksella mikä testi tarkoitus oli. Siinä näki että kun on osaava ihminen, ei ipokaan ole vaan koiran pieksämistä ja rääkkäämistä. Minusta paras lause oli se että "koiran täytyy nauttia työstä, ja jos se ei nauti, ei siitä ole ipoon". Ja siis sekin että testi tehdään jokaisen koiran mukaan, ja jokaisen on turha vertailla omaansa muihin, sillä se onko koirasta siihen vai ei, ei tee koirasta paskempaa tai parempaa. Tämä myöskin näkyi testissä, eli oikeasti ainakin ne mitä näin tehtiin todellakin koiran mukaan, ei niin että saadaan näyttävyyttä. Käännytettiinpä koiria suoraan poiskin, kun eivät tehneet mitään.

Mitä minä tästä testistä hain? Minusta on ensinnäkin mielenkiintoista nähdä aina erilaisia testejä jolla testataan koiran erilaisia osa-alueita. Myöskin koiran taistelutahtoa halusin testata, ja kykenevyyttä alkaa hommiin täysin vieraan miehen kanssa. Ja kyllä minä luotin tuohon Korriin siinä, että ei se rääkkää koiraa. Minusta on kyllä ollut hieman huvittavaa kuulla ihmisten kommentteja, kun olen sanonut vieväni neidon testiin. Kyllä minä tiedän että ei tuolla koiralla ole sitä mitä tarvitaan suojelukoiraksi, mutta se ei tee sitä huonommaksi. Eikä paremmaksi.

Yllättävää toki oli että neito sai noinkin hyvät arvostelut, sillä en odottanut ihan noin vahvaa reaktiota siltä. Vaikka ainahan se on ollut ihan hyvällä tavalla hullu patukan perään :) Ja vaikka se ottikin painetta tuosta raipasta, hyvin Korri palautti koiran. Ei sille jäänyt traumoja testistä ;) Voisin siis viedä jatkossakin koirani tuohon testiin. Aina sitä oppii uutta!

Ja tässäpä olisi video ja sitten vielä arvostelu kaikille joita homma kiinnostaa :D Niin ja miepä muuten vielä muistin että saatiinhan me hieno todistuskin tästä asiasta, jossa näkyy nuo osa-alueet. Yritänpä siitäkin saada todistusaineistoa tänne!

Ei kommentteja: