"Lysti ja Tuittu"

"Lysti ja Tuittu"

maanantai 4. toukokuuta 2015

Hakuleirillä

Tarja Väyrynen tuli kouluttamaan meitä sateiseen ja kylmään metsikköön viikonlopuksi. Tarjahan kävi meitä koutsaamassa viime keväänäkin, ja silloin tehtiin Lilyn kanssa kokeenomainen harjoitus ja sen perusteella uskallettiin lähteä kokeilemaan HK1:stä. Viime vuoden kaavalla mentiin, ja kokeiltiin nyt sitten avoimen luokan rataa.

Kyllähän ne ukot sieltä nousivat, mutta hieman oli havaittavissa omatoimisuutta neidon käytöksessä. Myöskin syvät ja suorat pistot ovat muuttuneet talven aikana hieman, ja niihin täytyykin nyt saada muutosta aikaiseksi. Saatiin myöskin harjoiteltua kaatumista, kun vettä satoi ja sammalikko lähti jalkojeni alta liikkelle. Onneksi koira vaan kääntyi katsomaan että mitä se siellä könyää ja jatkoi matkaansa. Eli tästä ei pitäisi tulla ainakaan tällä hetkellä meille ongelmaa. Sunnuntain treenissä sitten harjoiteltiin syviä ja suoria pistoja sekä tyhjiä, ja yllätyksekseni Lily jäi miettimään piiloa jossa ei ollut ukkoa. Vaati useamman lähetyksen ennen kuin neito luopui ja alkoi työskentelemään oikeaan suuntaan. Ja muuten otti koville pienelle koiralle kun vaadittiin, vaadittiin ja vaadittiin. Loppuradasta alkoikin näkyä väsymystä, ei jalka noussut enää niin vauhdikkaasti. Otetiin puolipako ja se onneksi sai neidon nousemaan taas väsymyksensä yli.

Nyt siis onkin kevään treenit  jo suunniteltu, ja puolipakoja käytetään nyt nostattamaan neidon jaksamista ja motivaatioita. Eikä se puolentoista kilon laihduttaminenkaan huonoa tekisi?

Kyllä taas oma motivaatio nousi kun näki että ei sitä turhaan olla metsässä tässäkään lajissa rymytty, ja näillä vinkeillä saadaan taas koirallekkin motivaatio kohdalleen! Myöskin saatiin kielto tehdä superhelppoja treenejä, eli täytyy vaikeuttaa mutta samalla taas nostaa sitten palkan tasoa. Ja kun neito ihan selkeästi palkkautuu noista puolipaoista, niin niitä sitten kera suorapalkkojen. Ja mikä hienointa, meidän koko hakutreeniporukka oli paikalla, eli kaikki nyt tietävät missä meidän koulutuksessa mennään!

Ja otti se treeni sen verran koville neidolla, että eilen illalla ei paljon hötkyilty kotona. Vieläkin koiruus nukkuu sohvalla, ei paljon ole tänäänkään jaksanut riehua. Se taisi olla aikamoinen hattivattimyrsky eilen kun noin pitkään ottaa jäseneen?

Ei kommentteja: