"Lysti ja Tuittu"

"Lysti ja Tuittu"

maanantai 14. marraskuuta 2016

Missikisat Jyväskylässä

Lauantaiaamuna lähdettiin Tiinan kanssa 5:30 Käsämän Teboililta kohti Jyväskylää. Koirat oli trimmattu ja laitettu, ja olin siis opetellut myös Lystin trimmaamista. Sillä todellakin nyt vasta trimmasin sen ensimmäsitä kertaa. Hyi minua, olisihan tuon voinut koiralle opettaa huomattavasti aiemmin kun nyt, vuoden vanhana! Vai mitäpä olette kuvasta mieltä, oliko trimmi aiheellinen :D 
Ennen
Jälkeen
Lauantain tuomarina oli Karl-Erik Johansson, Ruotsi. Hän oli oikein mukva mies, ja kohteli erittäin hyvin nuorta koiraa. Tuloksena JUN-H. Ja tässä arvostelu:

"1-vuotias. Kevytluinen, hyvä rungon pituus. Pään mittasuhteet hyvät suhteessa runkoon. Ei kovin tyypillinen ilme. Koiralla pitäisi olla parempi korvien kiinnitys ja kanto. Suora selkälinja. Hyvät kulmaukset mutta koira on hieman kapea edestä ja takaa liikkeessä. Aija Tanskanen otti tämän aivan ihanan kuvan meistä!


 Lily pääsi myöskin kehään juoksemaan, ja jostain syystä neito oli sitä mieltä että häntä ei juuri nyt oikein huvita olla kehässä. Tuloksena AVO-EH, ja arvostelu olisi tässä:

"Voisi olla hieman kompaktimpi runko. Hyvä pää ja ilme. Pitäisi olla parempi korvien kiinnitys. Hyvä selkälinja. Hieman ahdas edestä ja takaa liikkeessä." Kuvaa ei lauantailta saatu, kun Aija juoksi meidän kanssa kehässä.

Kehien jälkeen lähdin koirien kanssa lenkille ja siitä ravintoja kautta Eijan luo. Palvelu pelasi erittäin hyvin, sauna oli lämpimänä ja Lily löysi ihanan lelun josta riitti hupia vielä seuraavalle aamulle asti. Lysti piti bileet ja pissi sohvalle. Kuulemma silti ollaan tervetulleet toistekkin yökylään. Lysti ja Kayla löysivät heti yhteisen sävelen ja heillä oli erittäin hauskaa, samoin kun omistajallakin. Väsy vaan alkoi painaa silmää ja pakotti nukkumaan.


Sunnuntaiaamuna Eija lähti mukaan katsomaan kehiä, ja nyt oli tuomarina Tino Pehar, Kroatia. Olin kuullut että tuomari olisi oikein mukava ja arvostaisi myöskin näitä ei niin näyttelylinjaisia, mutta todellisuus oli aivan jotain muuta. Tuomari oli ensinnäkin kaatanut ilmeisesti koko pullon hajuvettä päälleen, kohti koiria todella tylysti ja oli muutenkin erittäin mielenkiintoinen. Oli ensin antamassa Lystille hylättyä, mutta muutti kuitenkin mielensä ja antoi JUN-T:n. Arvostelu olisi tässä:

"Hyvä tyyppi. Hän on aivan liian kevyt ja ilmava. Feminiininen pää ja jonkun verran kevyet korvat. Tummat silmät. Hyvä purenta. Hyvä kaula ja selkä. Pitäisi olla enemmän rintakehää. Erinomaiset kulmaukset. Pitäisi olla enemmän luustoa. Hyvin lyhyt kaula. Erinomaiset liikkeet ja esiintyy oikein hyvin."

Eli itseasiassa periaatteessa parempi arvostelu kun lauantaina mutta sitten tuomari ei kuitenkaan tunnista koiraa aussieksi?!? No tätä tämä näyttelyelämä on, ikinä ei voi tietää mitä tapahtuu? Mutta todella tyytyväinen olin kumpanakin päivänä Lystin esiintymiseen, juoksi todella kauniisti ja seisoa pönötti erittäin kauniisti. Eikä haitannut melu, muut koirat ja ihmiset.

No toki Lilykin kävi sunnuntaina arvosteltavana, ja tuloksena oli AVO-H. 

"Erittäin hyvä tyyppi. Tyypillinen feminiininen pää mutta aivan liian kevyt. Hyvä ilme. Hyvä purenta. Erinomainen kaula, vahva selkä. Hyvä rintakehä ja oikein hyvät kulmaukset. Liikkuu ok. Hyvä turkki" 

Ja nyt saatiin sitten kuviakin, kiitos Aijan!




Ja nyt Lilykin muisti missä ollaan ja esiintyi oikein kauniisti ja seisoi tosi nätisti. Muutenkin täytyy kyllä sanoa että ennakkoajatus kahden koiran viemisestä tuollaiseen näyttelyyn oli todella paljon kauheampi kuin mitä se sitten oli todellisuudessa. Tytöt mahtuivat todella hyvin pieneen kevythäkkiin, ja nukkuivat siellä vierekkäin kun mitään ei tapahtunut, hihankävelyssä on hieman parantamisen varaa mutta hallissa sisällä mentiin ilman minkäälaista ongelmaa, ja muutenkin olo oli ihan kuin olisi yhden koiran kanssa ollut reissussa. On ne vaan niin ihania matkakumppaneita!

Kehien jälkeen mentiin Armaksen kanssa lenkille, ja olipa Armas ottanut myös isäntäväenkin mukaan. Puolentoista tunnin lenkki meni oikein rattoisasti ja koirilla oli mukavaa. Lily ilmeisesti on ihastunut näihin Wirneen sukulaiskoiriin, sillä Armaksen kanssa pystyttiin nujuamaan heti autoilta asti. Loppulenkistä piti vähän sanoa asiasta, mutta muuten neito osasi käyttäytyä oikien mallikkaasti. Lystistä puhumattakaan, Lystillä oli taas bileet. kuten Jounin ottamista kuvista näkee: 







4 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Mitähän koiraa se tuomari on katsonut jos Lystillä on muka lyhyt kaula?

Mari kirjoitti...

Niin kyllä miusta Lystillä on pidempi kaula kun Lilyllä :D Ja kuinka pitkä sen sitten olisi pitänyt olla että se olisi hyvä? Ja varsinkin kun se kaula on ekana hyvä ja sitten myöhemmin se muuttuu hyvin lyhyeksi? Ja kaikki samassa arvostelussa :D :D :D

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset mukavasta lenkistä!
Kyllä oli meillä väsynyt juniori koko illan.
Khöm... ei ole Armastakaan trimmattu kertaakaan...

Mari kirjoitti...

Aija osaa niin hyvin trimmata että kannattaa siihen suuntaan vinkata jos tahdotte Armakselle opettaa asiaa :)