"Lily ja Lysti"

"Lily ja Lysti"

tiistai 27. maaliskuuta 2018

Ykköstytöt Pieksämäellä osa 2: Lystin päivä

Onneksi voittajan ja alokkaan välissä oli pieni hengähdyshetki, niin kerkesin kasata itseni Lystikkääseen tunnetilaan. Koe alkoi siruntarkastuksella, ja sen jälkeen sitten odoteltiinkin aika pitkä tovi ennen kun tuomari tuli avaamaan kokeen. Lystille odotus tuntui käyvän enemmän kun hyvin, kun sai purkaa tuntojaan ja energiaansa. Hyvin se kyllä jaksaa odotella, ja parastahan tuossa on se että sitä ei kyllä yhtään kiinnosta mitä muut koirat tekevät sen vieressä. Meidän paikkamakuun viereinen koira murisi Lystille, mutta ei sitä kyllä mitenkään se asia häirinnyt. Tuomaria kävi moikkaamassa kun sanoin että tuossapa on tuomari, käy sanomassa moi.

Ja sittenpä mentiinkin jo kehään. Ainut vaan että tuomarihan ei toki tullutkaan perässä, joten siinä jouduttiin hetkinen odottamaan ennen kisan alkua, mutta hyvin jaksoi silakka odottaa vuoroaan. Nauratti ihan hulluna, kun joka kerta kun ohjaajat sanoivat maahan, Lysti ihan pikkaisen tökkäsi minua jalkaan, ihan kuin sanoakseen että "minä se en mene maahan ennen kun SINÄ käsket". Joten kuuntelutreenit ovat siis onnistuneet aivan mainiosti. Eikä sitä kyllä näköjään häirinnyt myöskään nuo vierestä lähtevät koirat. Joten 10 suoritushan tuo todellakin oli.


Ja koska oltiin alokasluokassa, niin järjestyshän oli tasan se mikä on säännöissäkin. Seuraamisessa mie ite kämmäsin ensimmäisen täyskäännöksen, ja sitten hieman kyllä ihmettelin miksi koira seurasi niin hassusti, mutta sekin selittyi sillä, että parin viikon takainen lampaan kanssa törmäys oli jumittanut kirpun niskat, ja nyt niitä onkin sitten hoidettu sekä hieronnalla, että akupunktiolla. Ja silakka on nyt saanut opetella myöskin botin käytön. Ilman että se syödään päältä pois. Mutta siitä siis 8,5.

Maahan olisi voinut mennä hieman nopeammin, koska osaa sen treenissä kyllä paremmin. Luoksetulossa malttoi hyvin odottaa, mutta vauhti oli hieman hidas minun makuun. Mutta tuli suoraan eteen, ja ilman pomppua sivulle. Näistä kaikista liikkeistä 10. Kapulan pidossa näkyy vielä keskeneräisyys irrotuksessa, mutta onneksi ohjaajalla on nopeat refleksit. Joten siitä 9.

Kaukoissa piti ihan todella tarkkaan katsoa, kun se pomppaa että liikuiko ne jalat, mutta ei ne kyllä liikkuneet. Sillä vaan on ilmava pylly? Ja hyppy. Voi herranisä sentäs. Voisihan sitä vaikka vähän edes vauhtia ottaa? Joten kaikista näistä 10, samoin kun kokonaisvaikutuksesta, ja yhteispisteet 193,5 ja ykköstulos sekä elämäni ensimmäinen KP. Kyllä tuo vaan on niin hiton hauska koiruus, ja näköjään se on sitä myös koetilanteessa. Sen kanssa ei kyllä tarvitse yhtään jännittää!


Mutta eli päivän tavoitteet menivät enemmän kuin hyvin putkeen, ja kumpikin tytöistä nappasi itselleen ykköstuloksen. Joten aika taitavat koirat minulla kyllä on! Täytyy olla vaan tyytyväinen kummankin suoritukseen, ja nyt päästään Lystin kanssaoikeasti treenaamaan tokoa, eli kohti ylempiä luokkia mars!

4 kommenttia:

Jenny kirjoitti...

Vau teitä! Hienoa menoa! Ihana Lystikäs <3

Mari kirjoitti...

Kiitos <3 Kyllä tuon silakan kanssa on ilo mennä ja harrastaa.

Noora Mäkelä kirjoitti...

Hieno Lysti! Onnea :)

Mari kirjoitti...

Kiitos!