"Lily ja Lysti"

"Lily ja Lysti"

lauantai 4. toukokuuta 2013

Sairaslomalta ollaan palattu arkeen

Blogikin on kärsinyt sairaslomasta. Olin melkein pari kuukautta sairaslomalla, ja kiitin kyllä neitoa joka jaksoi hoivata ja helliä mammaa kun sairastin. Ei haitannut vaikka ei treenattu eikä muutenkaan ollut aktivitetteja. Nyt kuitenkin ollaan taas aloitettu treenaaminen, ja tänään päästiin ensimmäistä kertaa koko kesään esineruutuun ja jäljelle. Esineruutu meni aivan täydellisesti, ja niin meni jälkikin. Nauroinkin että ei siis kannata treenata, suoraan vaan kokeeseen! No ei sentäs, otin jälkiryhmän vedettäväkseni joten treenattua kyllä tulee. Janat ja terävät kulmat ovat tämän kesän aihepiiri. 

Tottiksessa ollaan tahkottu motivaation ja rauhan kanssa, ja tahkoaminen alkaa tuottaa tulosta. Maassaolo on rauhoittunut ja koiran mielintila alkaa olla muuttunut. Nyt pidennetään matkaa, aikaa ja piilossaoloa. Ja tietenkin häiriötä. Aivan alusta aloitin tuon liikkeen koska sen täytyy olla vahva liike koiralle PK-puolella. Ja sitähän me kesällä tahkoamme. Muutenkin kestävyyttä ollaan saatu liikkeisiin, ja vauhtikin alkaa taas löytymään. Viime syksy oli aivan liian rankka pienelle päälle, ja sitä ollaankin nyt sit paranneltu talven aikana. Hyppytekniikkaa täytyy alkaa nyt hiomaan, toivotaan että siihen saadaan parannusta, tällä hetkellä se milli mikä jää esteen ja koiran väliin ei riitä. Mutta onneksi on aikaa hioa, eli kokeisiin mennään vasta kun palikat ovat kasassa. Tokoa otetaan siinä sivussa, mutta toi hyppäys voittajaluokan ihmeelliseen maailmaan vaatii kypsyttelyä ja paneutumista, ja niihin ei kesällä juurikaan ole aikaa. Talvella kerkeää sitä sitten tahkoamaan. 

Muuten lumien sulettua ollaan löydetty uusia lenkkipolkuja ja kävimpä hakemassa pyöränkin talviteloilta. Katsotaan jos sen huomenna saisi kunnostettua niin voitaisiin sekin harrastus taas aloitella. Yksi uusista lenkkipoluista käy täydellisesti pyöräilyyn, täytyy vaan ottaa trackeri käyttöön niin tietää hieman kuinka pitkälle ja kovaa jaksetaan mennä. Ruokavalion kanssa on miulla vielä harjoittelua, ja kunhan saan sen kuntoon jaksaakin taas riehua koiruuden kanssa. 

Hakua ollaan myöskin aloitettu, ja nyt meinasin tahkota sen rullailmaisun kuntoon. Katsotaan sitten syksyllä kuinka siinä kävi. Innostus ainakin lajiin on taas pitkän ja kylmän talven jäljiltä herännyt! Hyvin neito kyllä muisti kupletin juonen, kun ollaan muutamat ilmaisutreenit otettu kentällä. Treeniseuraa otetaan vastaan hyvin mielellään!

Ei kommentteja: