"Lily ja Lysti"

"Lily ja Lysti"

tiistai 20. elokuuta 2013

Maahan, paikka, pysy?

Ei voi pieni koira olla erossa miusta. Varsinkaan jos siinä on joku toinen tekemässä jotain. Eli ongelmana paikkamakuu. Joka oli vielä viime kesänä yksi meidän ns. varmoja liikkeitä. Vaan niin se aika kuluu, ja asioista tulee ongelmia. Mutta koska tiedostaa ongelman, voi sen eteen tehdä töitä, eikös? Eli nyt alkaa paikkamakuusulkeiset neidolle, aloitetaan ihan alusta. Kun kerta mielentila on väärä, se muutetaan oikeaksi. Eli epäilen että se on neidolla suurin ongelma. Jostain se keksi hermostua tuossa liikkeessä, meninkö itse liian nopeasti eteenpäin, enkö harjoitellut tarpeeksi... Jossitellahan aina voi. Mutta siis: Nyt on suunnitelma ja aikataulu tehty. Ja tässäpä se olisi:

VKO 1:

Paikkamakuuta kotona ruokakipolla. Ei enää palkata lelulla koiraa, ainoastaan ruualla. Aamu-ja iltaruoka ansaitaan paikkamakuulla. Päivällä (jos en ole töissä) ruuaksi on ostettu herkkucesaria. Aikaa pidennetään pikkuhiljaa, nyt ollaan päästy 4 minuuttiin sisällä ja 2 ulkona. Tarkoituksena on että jos koira nousee, aika on ollut liian pitkä ja seuraavassa treenissä sitä vähennetään. Tuolle koiralle kun negatiivinenkin huomio on huomiota. Toki se kerran jo nousi ja oikein matallalla äänellä toruin koiraa, ni ei se kyllä kovin mukavalta koirasta tainnut tuntua. Sen jälkeen pysyä oikein mainiosti :D Mutta siis koska tuo ei ole se mitä halutaan, pelataan nyt häiriöllä ja ajalla. Hyvin pysyi koko viikon vaikka vaihtelinkin aikaa ja piiloa.

VKO 2:

Kotona piilossa oloja. Anoppikokokelaalle vien piilontekoainekset, ja siitä se sitten lähtee. Aika venytetään 5-10 minuuttiin ilman häiriöitä. Ja palkkana edelleen ruoka. Ja nyt on myöskin annettu maahankäskykielto, eli en itse eikä kukaan muukaan käytä kysistä käskysanaa muussa kuin tässä yhteydessä. Tämä onnistui kyllä jo ekan viikon aikana, eli ei tarvittu kahta viikkoa. Joten otettiin omalle pihalle paikkamakuu. Ensimmäisellä kerralla nousi. Toruin. Ei noussut enää. Kunnes Jarno tuli pihalle. Oli liikaa. Toruin. Ei noussut enää. Meinaa ihan vähän mennä hermo. Mutta sitten pysyikin koko viikon ajan paikallaan, vaikka Lassen tuleminen autolla pihaan olikin aika vaikea paikka.

VKO 3:

Viedään koira kentälle. Ei vielä häiriötä, ja hyvin lyhyellä ajalla. Ja olen näkösällä. Tarkoitus olisi päästä 5 minuuttiin. Ei viety vielä kentälle. Otettiin kotona ampumista. Ekalla kerralla yllättävästi nousi. Ja seuraavana päivänä. Ja sitten se olikin siinä. Käytiin kerran kentällä kuitenkin, hyvin lyhyt hetki ja palkka. Hyvin meni.

VKO 4:

Kentälle siirtäminen. Nousi. Ei noussut sen jälkeen. Ei noussut ampumisistakaan. Kokeiltiin parina päivänä. Muuten jatkettiin kotona. Juoksut alkoivat pari viikkoa sitten, joten jätin tähän tärppien ajaksi. Harjoitukset jatkuvat niiden jälkeen.

VKO 5:

Tärpit ovat ohitse, joten kentälle mars mars. Ja häiriöt mukaan. Luoksetulon tänne on liikaa, joten otettiin ilman koiraa, kaksi ekaa nousi, sitten pysyi hyvin. Vaihdettiin huutajaa, nousi kerran, sitten ei mitään. Taas vaihto, nyt pysyi. Joten siihen jätettiin. Otin ilman häiriötä uudella kentällä, pysyi hyvin. Nyt jatketaan häiriöllä, ja siihen mukaan sitten kenttien vaihtelua ilman häiriötä. Katsotaan kuinka käy :D

Ei kommentteja: