"Lily ja Lysti"

"Lily ja Lysti"

perjantai 28. huhtikuuta 2017

Tokokoe 22.4.2017, Pieksämäki

Työ haittaa harrastuksia, ja tässä tapauksessa blogin päivittämistäkin. Mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan, eli omia ajatuksia viime viikonlopun tokokokeesta. 

Kuten jo aikaisemmassa kirjoituksessa kävi ilmi, meillä meni paikkamakuuseen meno aivan plörinäksi ja se näkyi hetikoiran tunnetilassa ja niinhän se räpsähti maahan kaverin käskystä. Kuin hienoa. Ja oli kuulemma ollut aika levottomankin oloinen. Tästä ei ikävä kyllä ole tietenkään videomateriaalia. Mutta siitä kuitenkin vielä 7.

Seuraaminen oli varmasti meidän tähänastisista kisaseuraamisista paras. Siis se pitää paikkansa, kontakti on parantunut valovuoden syksystä ja tuo peruuttaminen. Aivan huikea. Mutta koska vinot perusasennot ja muutama pomppu sekä hitaasti istumiset, niin siitä 7. Mutta silti. Aivan huikeaa!

Mutta tästähän se sitten alkoi. Eli en todellakaan ymmärtänyt mihin minun olisi pitänyt mennä, ja samalla kun yritin saada selville missä hitossa liikkuri minun olisi tahtonut olevan, karkasi koirakin. Perkele. ja sitten jouduin sitä komentamaan, ja senhän tietää kuinka siinä käy. Huonosti. Ja jumaliste. Tuomarihan tuossa muuten kertoo missä minun pitää olla. Oikeesti. Mahtavaa. Ja siitä hyvästä omistajakin alkaa sekoilemaan ja antaa väärän käskyn koiralle. Eikun vaan paranee. L kuitenkin 8, koska sain korjattua ja tuomari huomasi että annoin väärän käskyn vahingossa.

Ja sitten luoksetulo. Ja katsokaapa mitä tekee liikkuri. No ei ainakaan kerro minulle missä pitää olla. Onneksi sentäs muistin tuossa missä minun pitää olla. Luoksetulo 6,5. Minusta kuiutenkin teki tosi hyvin, toki olisihan se saanut pysähtyä nopeammin. Mutta tähän olen tyytyväinen. Nyt tämäkin liike alkaa olemaan todellakin kasassa. Täytyy vaan nyt taas kuuri namipalkkaheittoja tehdä, että pysyykin kasassa. Ja tietenkin vino perusasento.

Sitten en kyllä käsitä, mitä hittoa tuossa tapahtuu, koska liikkuri puhui jotain noudosta ja mie olin menossa ohjattuun noutoon. Mutta se olikin ruutu, ja sittenhän taas kerran minulla leviää pakka. Voi perkeleen perkele. Kuitenkin ruutuun se luojan kiitos ei vaikuttanut, siitä 9 koska vino perusasento. 

Mutta mitä ihmettä? Kyllä mie muistin että liikkuri kävi kapulan hakemassa jo ennen liikkeen loppua, mutta hitto sehän hakee sen jo ennen kun koira on edes toisella kapulalla?!? Mitä ihmettä. Ja hyvin näkee kuinka Lilyllä menee pasmat sekaisin. Saatiin me kuitenkin 8 tuosta, mutta oikeesti? ja liikkurilla ei ollut siis näköjään ajatustakaan hakea miulta kapulaa. Mahtavaa. Opeta siinä sitten koiralle että ollaan samassa kuplassa. 

Sitten tunnari. 7,5 koska kuulemma pureskeli. Ja vino perusasento. Joo muklautti se sitä suussaan, mutta kapulassa ei ollut yhtään purumerkkiä. Mutta katsokaapa mitä tekee liikkuri? Siirtää meidän kapulaa omalla jalallaan. Mahtavaa. Mutta siis aivan ehdottomasti meidän kisatunnareista parhain. Aivan ehdottomasti.

Kauko-ohjaus 5. Ei kannata vaihtaa käskyä viikkoa ennen koetta. Ei se toimi. Nähty on. 

Metalli 8. Mitäpä tuohon nyt on sanomista. 

Kokonaisvaikutelma 7 koska vinot perusasennot ja koiran karkaaminen. Syvä huokaus tähän.

No mutta siis. Koiran tekninen taso alkaa olla hyvä, vielä kun saadaan tuo häiriöherkkyys sekä koiralta että ohjaajalta pois niin hyvinhän se menee. Nyt vaan voittajan kisoja ei enää ole tässä lähistöllä, niin epäilen että tää luokka ollaan nyt nähty ja on aika siirtyä EVL:n ihmeelliseen maailmaan. Katsotaan sitten miten niiden liikeiden opettaminen luonnistuu. Mutta kyllä se nyt on vaan niin varmaan, että koska ahdistuin videonkin katsomisesta noin paljon, niin Pieksämäelle mie en kyllä taida enää mennä kisoihin. Ihan turhaa. Harmittaa vaan että viimeisestä kokeesta tänä keväänä jäi näin paska fiilis, hitto kun oisin lopettanut siihen Varkauden kisaan josta jäi kuitenkin ihan hiton hyvä mieli. No aina ei voi voittaa, eikös :D


Ei kommentteja: