"Lysti ja Tuittu"

"Lysti ja Tuittu"

keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Uuden vuoden juhlintaa

Jotenkin aika vaan menee niin nopeasti. Voisiko johtua myös siitä että tänä talvena ei sellaista ns. treenitaukoa ole todellakaan ollut? Mutta on se vaan niin ihanaa että saa treenata lämpimässä hallissa!

Uusi vuosi vaihtui kovin perinteisissä merkeissä, eli en tänäkään vuonna jaksanut valvoa puolille öin asti. Lysti ei edelleenkään reagoinut muuta kuin kuulemalla kovimmat paukut. Se on kyllä niin huikean hienoa, koska joka ikinen uusivuosi muistan Wallun viimeisen uuden vuoden. Ei ole todellakaan helppoa elää ääniä pelkäävän koiran kanssa. Ja Lilyhän on jo niin konkari uuden vuoden kanssa että se ei enää edes kuuntele paukkuja.

Lily pääsi eilen kiropraktikon käsiteltäväksi, ja ainoastaan niska oli jumissa. No sen tiesinkin, koska seuraminen on sen kertonut. Olisikohan tällä jotain tekemistä tuon personal trainer Lystin kanssa? Pitäsiköhän Lystin opetella uusia treenitapoja, niin ei menisi toiselta niska noin jumiin? Lily sai samalla laserhoitoa ja akupunktiota, ja sai kaupan päälle kehut hienosta käyttäytymisestä. Jos kuulemma kaikki asiakkaat olisivat yhtä rentoja ja helppoja hoitaa kun Lily, niin noiden hoitojen vaste olisi paljon parempi. Lysti pääsi mukaan häkkieläimeksi ja ainoastaan siinä vaiheessa kun laitoin takin silmien suojaksi laseroinnin ajaksi, alkoi protesti-itkua kuulumaan. Hän olisi toki halunnut nähdä mitä tapahtuu?

Ongelma Lystin hakuilmaisukin alkaa ratkeamaan kun tarpeeksi pohtii ja kyselee. Kyllä pistää nöyräksi tuo koira kouluttajansa. Mutta onneksi on ihania ystäviä jotka auttavat pohtimisessa, yksin olisin aika hukassa tuon koiran kanssa. Nyt aloitetaan koko homma aivan alusta, ja uskon että kyllä se keväällä rullan käytön osaa. On se vaan niin mielenkiintoista kouluttaa täysin erilaista koiraa kun aiemmat, saa todellakin taas aivonystyröitä jumpata oikein huolella ja kunnolla. Tuo koira kun ei tunnu antavan mitään ilmaiseksi, vaan pitää todellakin miettiä kuinka koulutuksessa etenee. Ja kaikkein parasta on se toistojen määrän kestäminen ja kokoaikainen uusien juttujen tarjoaminen. Ja nauraa saa kyllä, vaikka välillä melkein itkettää :D

Vuoden koira-kisoihinkin on nyt ilmot laitettu, ja jännityksellä odotan kuinka meidän käy tänä vuonna. Viime vuosi oli kyllä niin huikea että ilolla täytteli rivejä. Täytyi ihan miettiä mitkä tulokset ilmoittaa. Jos koira sai EK2 ja EK3, sekä 4xHK3 ja koko vuonna oli ainoastaan yksi pummi, niin aika loistava kisakaveri tuo Lily on kyllä.

Mutta nyt alkaa tämän tulevan vuoden kisatavoitteetkin olla selville, ja tuntuu että kesä voisi jo tulla :D Muutenkin kuin lämpimän sään puolesta. Nämä pakkaset ei niin ole miun juttu!

3 kommenttia:

Kata kirjoitti...

Teidän tuloksilla kyllä taitaa voitti lohjeta ainakin pk-koirakisassa! :) pitäisi itekin muistaa nakutella tulokset, kisataan vaikka sitten siitä hopeasta teidän jälkeen :D

Kata kirjoitti...

Niin, niistä aussieyhdistyksen tuloksista tietty puhuin, puhelin vaan päätti kommentoida ennen kuin olin itse valmis.

Mari kirjoitti...

Moi! Kiva kuulla että seuraat meidän blogia, täytyi ihan käydä toisen Lystin juttuja lukemassa :D Mutta aika hienosti teilläkin on mennyt! Nythän se valiokello teilläkin kilkattaa viimeistä tulosta!