"Lysti ja Tuittu"

"Lysti ja Tuittu"

tiistai 27. maaliskuuta 2018

Ykköstytöt Pieksämäellä osa 1: Lilyn päivä

No niin, nyt minulla olisi sitten edessä se, mistä kaikki ovat pelotelleet. Eli kisaaminen kahdella koiralla. Kuin hienoa! Meillähän piti olla Lystin kanssa jo kuukausi sitten tämä hetki, eli olin ilmoittanut sen Poksille tokokokeeseen, mutta koska juoksut, niin jouduttiin sitten kuitenkin lähtemään Pieksämäelle hakemaan tuota alokasluokan tulosta. Ja koska ollaan nyt Lilyn kanssa painittu niin pitkään tuon mielentilan kanssa, oli aika testata onko painiminen auttanut. Joten ilmoitin sitten kummankin kisaan mukaan.

Ja aloitetaan kisajärjestyksestä, eli ekana Lilyn suoritus. Päätin jo ennen kisaa, etä nyt ei ole tuloksella mitään merkitystä, ainoastaan sillä että koira ei yksinkertaisesti saa yhtään äännellä. Tein menomatkalla mielessäni mielikuvaharjoituksia siitä, mitä sitten jos se ääntelee, ja sain itseni oikein hyvään kisamoodiin. Paikan päällä oli reilusti ennen suorituksen alkua, ja kerkesin siellä vielä katsomaan muutaman EVL-koirakon ja miettimään vielä kertalleen sotasuunnitelman. Ilokseni huomasin myös, että voittaja oli jaettu kolmeen osaa, eli ensimmäisenä paikkamakuu, sitten luoksetulo, L, ohjattu nouto ja seuraaminen, ja viimeisessä setissä tunnari, kaukot, ja metalli.

Paikkamakuusta ei ole videota, mutta siitä saatiin 10. Ja me siis saatiin mentyä ensimmäistä kertaa pitkään aikaa normaalisti paikkamakuuriviin. Lily odotti todella nätisti, ja ennenkaikkea rauhallisesti käskyä, ja oli hiljaa koko suorituksen ajan. Eikä ollut kuulemma edes haistellut maata. Eli treenit ovat tässä(kin) asiassa tuottaneet tulosta.

Luoksetulo 8,5: Alussa hieman läähätteli, mutta yllättävän skarppina odotti, ja Lilyksi tuli kyllä nopeasti luokse, eikä myöskään valunut kun yhden askeleen verran stopissa. Ja melkein laukaten loppuun asti. Tähän olin todella tyytyväinen.

L 7: Tässä alkaa näkemään että alkoi valumaan kisamoodiin. Huono seuraaminen, ja meinasi lähteä mukaan seisomisessa. Hidas istuminen, mutta niinhän se on aina. Mutta liikkeen loppua kohti alkoi tsemppaamaan, ja se oli hyvä.

Ohjattu nouto 8: Tämä on ollut se meidän ehdottomasti pahin liike koko voittajaluokassa. Ja alla pienoinen hiipuminen edellisessä liikkeessä. Mutta kas, treenihän on todellakin tuottanut tulosta! Skarppasi aivan selkeästi, ja nyt hänellä oli todellakin tehtävä. Pieni piip kapuloiden viennin aikana, mutta aivan selkeästi koira nyt tietää mitä tapahtuu tässä liikkeessä. Ja herranisä sentäs, laukalla kapulalle! Eli meille tuo 8 on aivan kun 10 aika monelle muulle. Tykkäsin todella kovasti koiran mielentilasta tässä liikkeessä. Käyköhän kohta niin että tästä tulee Lilyn lemppariliike!

Seuraaminen 7,5: No joo. Ehkä itsellä meni jo kaikki energia tuohon ohjattuun, ni jotenkin tahtoi vaan seuraamisen pois alta ja halusi pois kehästä. Tuo mihin pitää nyt kiinnittää huomiota, on tuo liikkeen aloitus. Se joka perusasennossa hieman katoaa. Ainoastaan tuossa ohjatussa sitä ei tapahtunut. Eli siihen pitää nyt keksiä jotain. Ja tuo peruuttaminen. Kun se osaa niin hienosti peruuttaa treeneissä, ni mikä hitto siinä on että se ei vaan sitä osaa tehdä kokeessa? Ei askeltakaan?!? No mutta eihän tuo ollut siis lainkaan meidän huonoimpia seuruita, eli kyllä se treeni on vaan auttanut tuohonkin!

Ruutu 9,5: Tämä jäi ihan kokonaan alkuperäisestä kertomuksesta pois. Siinähän ei ollut mitään erikoista, mutta tässäkin näkee koiran vapautuneisuuden. Lilyksi todella vauhdikkaasti ruutuun, nätisti odotti ja hyvin tuli seuraamiseen.


Ja sitten koira autoon, hetki hengähdystä, ja koira uudelleen autosta seuraavaa osiota varten. Olo oli kyllä todella onnellinen, koska tuo pelottavan kauhea ohjattu oli nyt takanapäin.

Tunnari 9: No toki olihan se sitten tämä. Liike jossa myös oli meillä iso ääntelyongelma. Ja liike jonka olin unohtanut koko treenirepertuaarista aivan täysin, ja viimeisellä viikolla otetiin pari kertaa koko liikettä. Mutta tässä sen näkee, että eihän se koira ole sitä unohtanut, ja jos mielentila on oikea, se kyllä sen osaa. Toki olihan tuossa nähtävissä pientä himmailua, mutta Lilyksi tuo liike meni kyllä todella hyvin. Ja nyt tuo minun kääntyminen onnistui, nimittäin vaikka sitä ahdisti, niin se ei silti vuotanut. Mutta minun palkkaus ei todellakaan onnistunut tässä. Nyt siihenkin on tulossa muutos, kokeillaan treenissä uutta tekniikkaa siihen

Kaukot 8: No mutta nehän meni hyvin! Tuo miun aloitusliikkeen korjaus oli, hyvä, koira keskittyi tosi hyvin (vaikka alussa käänsikin pään) ja ei liikuttanut kun kaksi kertaa takajalkojaan. Ja hieman nauratti tuo mekon asettelu maahan mennessä. Ettei helmat rypisty!



Metalli 8. No joo. Tuota liikettä ei muuten tehdä ikinä treeneissä. Ja aina se tekee sen samalla tavalla. Täysin samalla.

Kokonaisvaikutelma 9, kuulemma pitkälti sen vuoksi, kuinka mie jaksan kannatella koiraa. No joo, olisihan se mukava jos ei aina tarviis. Mutta toisaalta, me ollaan tiimi. Ja nyt ensimmäistä kertaa tosi pitkään aikaan alkaa näkymään valoa. Ja ai niin! Nyt täytyy sanoa että voittajaluokassa järjestelyt toimivat erittäin hyvin. Liikkuri oli juuri sellainen kun sen pitääkin olla, eli en edes huomannut koko miestä, ja mitään pitkiä odotusaikoja ei ollut. Joten kokonaisuutena todella hyvän mielen kisa. Ja ai niin, toki ihmisiä kiinnostaa, että mitä me sitten saatiin: No 1/4 sijoitus, pistein 271 ja ykköstulos. Eli kuten olen monesti sanonut. Kyllä se osaa, jos vaan mielentila on oikea. Ja nyt se ihan selkeästi oli.




3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Onnea tuloksesta ja hyvästä fiiliksestä! Tuosta muuten puuttui ruutu (siis ei varmasti kisasta puuttunut, mutta selostuksista) :) Tuli lukiessa sellainen fiilis, että ihan kuin jokin liike puuttuisi, kun on tota VOIta nyt tullut itsekin hinkattua :D Ja tosiaan hetken pohtimisen jälkeen tajusin sen olevan ruutu :)

Mari kirjoitti...

Kiitos huomiosta! Enpä itse huomannut :D

Mari kirjoitti...

Nyt on ruutukin selostuksessa mukana. En muuten YHTÄÄN muistanut että missä kohtaa se edes oli :D