"Lysti ja Tuittu"

"Lysti ja Tuittu"

maanantai 6. elokuuta 2018

Hei hei AVO, tervemenoa voittajaan!

Voittajan on helppo hymyillä?                     
Lauantaina oli oman seuran järjestämä tokokoe, ja vaikka jotenkin tuntui että ei me vielä Lystin kanssa sitten kuitenkaan olla valmiita avoimeen luokkaan, ajattelin että eiköhän me se kuitenkin selvitetä. Tämän vuoden tavoitteenahan meillä siis oli saada ykköstulos tokossa sekä alokkaasta että avoimesta, ja siinähän ne tavoitteet on nyt sitten saavutettuna.

Ikuisuusongelmahan meillä on se, että ei päästä treenaamaan niin paljon kisanomaista, kuin mitä haluaisin, ja esimerkiksi paikallaistumista kisanomaisena ei olla taidettu saada tehtyä ollenkaan, koska ei vaan löydy tarpeeksi koirakoita ja siihen vielä sitä liikkuria. Saatiin tehtyä pari istumista ennen kisaa niin, että meidän muut ryhmäläiset olivat koirien vieressä ja palkkasivat, mutta 25m matkalla niin että kaikki muut olisivat myös paikallaan istumassa ei olla tehty kertaakaan.

Tuomarina kokeessa oli Anne Nokelainen, ja olimme ainoana avoimessa, joten saimme kaksi nollakoiraa istumaan kaveriksi. Toisella puolella ollut koira nousi ja lähti heti omistajansa mukaan, ja ohjaaja kävi sen laittamassa paikalleen. Ja toisella puolella oleva koira meni vähän ennen loppua maahan, mutta Lysti vain tiukenti pyllynsä paikkaa ja siitä saatiinkin 10.

Ruutu meni perhosen syönnin jälkeen ihan tosi hienosti, siitä 10. Seuraavana liikkeenä oli liikkeestä istuminen, joka näppärästi nollattiin koska koira jäi seisomaan. Se ei vaan edelleenkään osaa erotella noita liikkeitä. Kaikkien likkeiden välit olivat aika kauheita, kun en meinannut millään saada koiraa perusasentoon. Niitä pitää nyt todellakin alkaa treenaamaan. Kaukoissa jouduin antamaan ylimääräisen käskyn, mutta muuten koira teki tosi nätisti hommia, siitä 7.

Hypyssä ei ollut mitään muuta kuin hieman vino perusasento, joten se oli sitten 9. Nouto oli tosi hyvä, mutta olisi saanut tulla loppuun asti samalla vauhdilla, nyt rupesi himmaamaan jo melkein puolessa välin vauhtia. Siitä kuitenkin 9. No ja sitten tuli se oikea liikkestä seisominen, ja se meni itse asiassa paremmin kuin edellinen, joten siitä saatiin 10. Sitten luoksetulo, jossa eteentulo oli kyllä aikamoista kuraa, ja ei tullut kunnolla sivulle. Eli siitä 7. Vauhti onneksi oli loppuun asti hyvä.

Seuraamisessa omistaja teki TAAS saman virheen, eli ei muistanut että Lystin täyskäännös on eri kun mitä Lilyn. Mutta tykkäsin kovasti koiran asenteesta, nyt vaan pitää saada nuo rytminvaihdokset sulaviksi, niissä jotenkin koira joka kerta hajosi. Mutta siitä kuitenkin vielä 8. Ja merkin kierto oli taattua Lysti-laatua, eli siitä 9.

Joten kokonaispisteet 262, 1-tulos ja 1-sija. Ja täytyy taas kerran sanoa, että on tuon koiran kanssa vaan ihan huikeeta mennä kisoihin. Koska se on vaan niin hyvänmielen koiruus. Ja koska Sarianna oli niin ihana ja kuvasi suorituksen, niin tässäpä se nyt sitten olisi!


Niin ja tiistaina kävin sitten ottamassa myös Lystin kuvan ihooni. Oli jotenkin kauhean vaikea löytää siitä juuri sellaista kuvaa, joka täysin kuvastaisi tuota pikkusilakkaa, mutta lopulta Tomi auttoi minua ja saatiin otettua juuri sellainen kuva jota olin ajatellutkin. Jenny otti ensimmäisellä kesäleirillä Lystistä supertyttölentokuvan, ja sen olen aina halunnut saada tatuoinniksi. Mutta se, kuinka nämä kuvat saataisiin yhdistettyä yhdeksi kuvaksi? No vastaus kysymykseen onneksi tuli melkein heti kun menin suunnittelupalaveriin tatuoijan, Hexed Inkin toimistoon. Ja tälläinen siitä nyt sitten tuli, laitan vielä uuden kuvan kunhan on parantunut! 

Ei kommentteja: