Tästä alkaa näköjään jalan hajoamisen myötä tulla leivontablogi :) Löysin tälläisen todella pullan makuisen ohjeen, joka siis tehdään leipävuokaan. Tein ekan leipävuokaan ja toisen setin muffinssivuokiin. Vuokiin tehtäessä kannattaa muistaa paistoaika, eli se on lyhempi kuin leipävuokaan tehtäessä.
3dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl rusinoita
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl maitoa
1 kananmuna
75 g margariinia
Pinnalle raesokeria ja mantelilastuja
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Itse sekoitin ihan nuolijalla koko taikinan, sillä taikinasta tulee aika löysä. Lisää kuiviin aineisiin maito, kananmuna ja jäähtynyt margariini hyvin nopeasti. Tarkoitus ei ole vaivata taikinaa niinkuin normipullataikinassa. Laita voideltuun vuokaan ja ripottele päälle raesokeri ja mantelilastut. Paista 225 20-25min. Muffinssivuokiin käytin aikaa 15 min. Nauti :)
1 kommentti:
Kiitos ohjeesta, mielenkiinnolla odotan, mitä uunissa valmistuu ;) Ohjeesta puuttui taikinaan tuleva sokeri, varmistin sen Marilta, ja sitä tulee laittaa ½dl.
Lähetä kommentti