"Lysti ja Tuittu"

"Lysti ja Tuittu"

perjantai 19. helmikuuta 2016

Ei käy tylsäksi elämä pienen Wirnistelijän kanssa!


On siitä muuten ihan oikeasti pitkä aika kun on ollut pentu talossa. Kerkesin jo ihmettelemään että pennulta on hampaita tippunut, mutta eihän niitä ollutkaan, kun ei ne vaan näytä samalta kun isot hampaat ja toki asiaa avitti se että yksi kulmuri oli katkennut.  Ja kovastihan tuo ydin sieltä näkyi. Joten pikkuHirwiö pääsi leikkauspöydälle. Ensimmäistä kertaa minun koira tipahti ihan suorilta jaloilta kun sain nukutuksen, ja en mahda sille mitään mutta aina se vaan sydäntä kylmää jättää koira leikkauspöydälle. Toki nyt(kin) oli todella mukava eläinlääkäri joka kyllä hyvin perusteellisesti selitti operaation kulun ja riskit. Onneksi nykyään Kivuttomalta löytyy todella ihania eläinlääkäreitä, ja olenkin joutunut pyörtämään puheeni palvelun laadusta ko.paikassa. 

Leikkauksen jälkeen ei Lysti saanut syödä mitään kovaa, ja tässäpä oli sitten tulos yksinolosta ilman luita. Ja tarkempi katselu kertoi että aika hienosti oli kuuppa päässä saatu ensinnäkin tuo luukku irti, ja sen jälkeen vielä pienet reijät tuohon letkuun. No arvelin että tämä ei hyödytä meidän yksinoloharjoitusta millään lailla, ja seuraavana aamuna totesin että kiltit tytöt jäävät kotiin ja tuhmat pääsevät toimistoapulaiseksi. Hyvin kyllä pentu käyttäytyi, nukkui suurimman osan ajasta häkissä, ja lopun aikaa kalasti rapsutuksia työmiehiltä. Eli pyyntö: "osaa rauhoittua jos ei mitään tapahdu" on kyllä toteutunut. 

Muutaman päivän päästä haavat olivat niin hyvin parantuneet että kuupan pystyi ottamaan pois ja päästiin lenkille. Pentukarvaan tarttuu muuten yllättävän hyvin suvilumi! Nyt katsoin aamulla suuhun niin yhtään tikkiä ei enää ollut ja jos ei olisi tiennyt että jotain oli leikelty, ei sitä myöskään olisi huomannut. Mutta kaikki etuhampaat heiluivat eli sieltä ne pysyvät ovat tulossa. Ihmeenä muuten pidän jos saan yhtää hammasta Lystiltä talteen.

Mutta kaikkinensa yllättävän kivuttomasti meni koko hampaan poisto, ja täytyy todeta että helppo sairastupalainen tuo pentu kyllä oli. Kuuppa ei häirinnyt millään lailla ja pienillä erikoisjärjestelyillä selvittiin. Tänään jätin jo pikkulikan kotiin riehumaan Lilyn kanssa.

Ei kommentteja: