"Lysti ja Tuittu"

"Lysti ja Tuittu"

maanantai 17. lokakuuta 2011

BH-kokeessa

On todellinen yllätys että en ole tänne asti saanut kertomusta BH-kokeeseta kirjoitettua. No en ole viimeisimmästä tokokokeestakaan, on vaan elämä ollut niin kiireistä :( Ja nyt ei olla Kemiinkään ajeltu ni ei ole ajomatkan suomaa aikaakaan ollut. Mutta siis selityksistä asiaan.

Mietin pitkään ilmoitanko neidon Kiteelle vai Joensuuhun, mutta lähestyvän leikkauksen pelossa en uskaltanut riskeerata ja jättää asiaa Joensuun kisoja varten. Ja ainahan siinä olisi ollut mahdollista että JOS emme olisi päässeet läpi olisimme voineet veren maku suussa treenata muutaman viikon ja mennä uusintaan Joensuuhun. Nimittäin usko omaan osaamiseen ei ollut kovin suuri, kun Merjan kanssa muutamaa päivää ennen otettiin kenraaliharjoitukset. Ja kuinka sitä ohjaaja voikaan olla onneton, sillä vaikka olen ollut useammassa kokeessa töissä ja vielä useampaa katsomassa, ei kaikki todellakaan ollut selvää. Ensinnäkin kaksi tuntematonta ihmistä oli tullut häiriöksi minulle, ja se riitti. Tuli tehtyä ihan tyhmiä mokia ja jännitys oli selkeästi havaittavissa. Eikä jännitykseen suinkaan auttanut huomata että ei esimerkiksi ollut koskaan jättänyt koiraa paikkamakuuseen niin ettei olisi katsonut koiraa. Saatikka 10 minuutiksi. Tai että ei ollut koiralle opettanut vasemmalle täyskäännöstä. Ja siis oltiin keskiviikossa, ja lauantaina olisi kisa. Että ei voi koiraa syyttää muuta kuin siitä että valitsee tyhmän ohjaajan ;)

Joten voitte kuvitella että vaati aika paljon lähteä aamulla ajamaan kisoihin, ja vieläpä yksinään koiran kanssa. Matka oli pitkä, enkä edes eksynyt kertaakaan. Paikanpäällä oli onneksi muutama tuttu naamakin, hiukan kyllä häiritsi että olimme viimeisessä parissa. Mutta kerkesipä katsomaan useamman suorituksen ja kenties jopa ihan vähän jännityskin laski. Kunnes oli jo oma vuoro, ja parina oli minulle tuttu ihminen, koirat eivät juurikaan olleet treenanneet yhdessä. Ja se ikävä kyllä näkyi. Jo lähtötilanteessa parin koira oli enempi kuin paljon kiinnostunut Lilystä, ja se sai Lilyn hieman levottomaksi. Ja koska paikkamakuu oli meillä ekana, eikä siis todellakaan vielä varmana liikkeenä, kauhistutti minua suunnattomasti. Eikä syyttä. Sillä kun pari lähti tekemään seuraamiskaaviota, alkoi parin koira hyökkimään Lilyä päin. Ei siis agressiivisesti, vaan enempi hei kuka tuolla on tyyliin. Ja sitähän Lily ei yhtään ymmärtänyt. Tarpeeksi monesti kun koira teki niin, oli minun aika palata koiran luokse. Epäilen että luoksetulossa Lily olisii viimeistään riemastunut. Joten sain kaikessa rauhassa katsella heidän suorituksen koiran vieressä.

Ja siihen kun lisätään tuomarin kannustavat sanat seuraamiskaavion tullessa: jos kaikki ei mene täydellisesti saatte hylsyn, ajattelin että maksettu harjoitus ja viimeinenkin jännitys hävisi. Joka siis oli hyvä, ja aika hyvin tuo loppu sitten menikin. Itselle outoja juttuja olivat ainoastaan noi hemmetin pysähtymiset, joita koira ei tehnyt kertaakaan. Mikähän siinä on että niitä ei kokeessa voi tehdä mutta treeneissä tehdään sitäkin paremmin? Mutta muuten meni kyllä todella hyvin, ja olin kyllä todella tyytyväinen pieneen pikkusievään neitooni ;) Tämä siis tuomarin näkymys meistä.

Sitten olikin aika mennä kaupunkiin ja voin sanoa että jos Outokummussa ajetaan miten sattuu niin Kiteellä ei sitten ollenkaan välitetä liikennesäännösistä. Tuomari oli melkoisen mielenkiintoinen, sillä totesi että jos laitan koiran paikkamakuussa maahan olen ansainnut hylsyn. Hänellä oli monta muutakin mielenkiintoista kommenttia, joiden siivittämänä ei kaupunkikaan paljon jännittänyt. Koiran ohitus oli sitten ihan vierekkäin, oisivat rekut saaneet pusut vaihdettua helpostikkin. Henkilöryhmän keskeytti jalkakäytävällä ajanut auto joka ilmeisesti oli sitä mieltä että tämä on täysin laillinen reitti ajaa ja me ollaan vaan tiellä. Ja seinään jätössä Lilyä ei saa ikinä enää laittaa siihen, saa kuulemma kuka tahansa sen siitä varastettua. En ymmärrä mikä koiraan meni, mutta kaupunki meni täysin ongelmitta ja siinäpä se nyt on, BH Of Gurrent Extreme Evita, sohvalla makaamassa miun kaverina :D Mahtava pikkuneiti, ihan paras!!!

Ja jos joku tahtoo vielä itse arvostella hommaa, saa sen katsottua TÄSTÄ.

1 kommentti:

Tiia ja Arto kirjoitti...

Onneksi olkoon! Myö mennään muuten tänään Mutalan koululle ottaa ohitusreeniä kolmen muun koirulin kanssa. Että jos työ ootte edelleen ohituksia vailla? Paitsi hyvinhän tuo on mennyt bh:kin :D