"Lysti ja Tuittu"

"Lysti ja Tuittu"

tiistai 17. syyskuuta 2019

Aivan liian pitkästä aikaa palveluskoirakokeet, kuinka mahtavaa!

Jokainenhan tietää kuinka pedantti mie oon, ja miehän voisin hioa loputtomiin varsinkin tottista, ja sehän ei kyllä ikävä kyllä ole ikinä hyvä juttu. Joten päätin että nyt on otettava itseään niskasta kiinni, ja ilmoitettava Lysti jälkikisoihin. Tiesin jo etukäteen meidän akilleenkantapäät, mutta tiesin myös että tulokseen olisi täysi mahdollisuus. Ja että talveksi täytyy olla jotain treenattavaa. 
Koe oli Maaningalla iltakisana, ja kuten normaalia, aloitettiin jäljeltä. Janalla koira lähti heti todella vahvasti oikealle, ja korjasin lähetyksen. Koira meni hyvin eteenpäin, mutta sitten taas kaarsi vahvasti oikealle, mutta korjasi itse takaisin linjalle, mistä olin erittäin tyytväinen. Otti oikean suunnan ja sitten lähdettiin jäljelle. Ekan kepin jälkeen koira kadotti jäljen, ja heti kun huomasin asian, alettiin etsiä uudelleen jälkeä palaamalla ekan kepin kohdalle. Koira teki todella hyvin töitä, ja etsi todella aktiivisesti jälkeä. Ja sitten olimmekin toisella kepillä. Jälki oli kyllä hieman etsimistä, mutta lopputuloksena kuitenkin 5 keppiä, joista yksi oli kutoskeppi. Nauroin itsekseni että on se huippua että osaan näköjään opettaa koirani etsimään viittä keppiä. 

Heti kun tultiin maastoista, olikin jo aika mennä esineruutuun. Ja se oli kyllä aivan mahtava! Ensimmäiseltä lähetykseltä esine, jonka kyllä sylkäisi, mutta onneksi minulla on hyvät refleksit, joten sain kopin ja pääsin lähettämään koiran toiselle lähetykselle, josta koira nostikin jo toisen esineen. Joten siitä saatiin täydet pisteet. 

Sitten kerettiin hetki hengähtää, ja lähdettiin kohti tottissuoritusta. Oltiin kolmen parissa, mutta onneksi me saatiin ensimmäinen suoritusvuoro. Seuraaminen oli muutamaa kohtaa lukuunottamatta ihan todella hyvän tuntuista. Istumisen ryssin itse, kun annoin jonkun hemmetin oudon käskyn ja koira jäi seisomaan. Maahanmeno ja luoksetulo olivat ihan Lystin näköinen suoritus. Tasamaanoudossa nähtiin se, mitä oli hieman jo epäilytkin, että Lystiä häiritsi vieraan koiran kuolainen kapula, ja se hieman empi nostoa, ja tuli epävarmaksi ja jäi seisomaan minun eteen. En tiedä vaikuttiko se myös hyppynoudossa, koska yllättäen koira kiersi esteen poistullessa. Ja sitten A-esteellä mie taas ryssin, kun en vaan muistanut että sehän on esteen ylitys eikä nouto, ja koira tullessa esteen yli muisti, että kapula ei muuten ole mukana ja lähti hakemaan sitä. Onneksi tuli ilman käskyä kuitenkin minun luo. Ja eteenlähetys. Tiedättekö kuinka onnellinen siitä olinkaan? Todella innokas valmisteva osa, koiran paikka pysyi hyvin, ja heti käskyn saatuaan lähti ihan suoraan eteenpäin, ja heti käskyn saatuaan tipahti maahan. Ai että mie oon niin iloinen tuosta!

Paikkamakuussa tapahtui jotain mystistä, koska se on ollut nyt jostain syystä todella vaikeata treeneissäkin, ja Lysti piippasi hetken (mitä ei kyllä ikinä oo tehnyt) ja sitten oli noussut istumaan. Mutta oli istunut täysin rauhallisesti koko suorituksen ajan. 

Joten lopputuloksena kotiinviemisinä olisi nyt JK1 etuliite! Ja se, että tuon koiran kanssa on vaan niin huippua kisata! Se on vaan ihan huippu, kun sitä ei tarvii nostatella, mennä vaan ja tehdä. Aivan huippua!

Ei kommentteja: