"Lysti ja Tuittu"

"Lysti ja Tuittu"

tiistai 23. kesäkuuta 2009

Agiliitoa ja jälkeä

Sunnuntai-iltana hyvin menneen juhannuksen jälkeen mentiin liitämään. Koiralla oli taas kierroksia ihan liikaa, ja se näkyi heti. Ratakaan ei ollut mitenkään helpoimmasta päästä, ja yhtäkkiä vielä tupsahti pusikoista koiranulkoiluttaja, tietenkin juuri kun olin koiralle lähtökäskyn antanut. Eli lopputuloksena hermojen totaalimenetys. Wallu oli täysin sitä mieltä että hypyn ali voi juosta, putken voi ohittaa ja mennä alle suoraan, yms.... Olihan varmaan minunkin ohjauksessa vikaa, mutta suurin vika oli se, että vauhtia oli taas aivan liikaa ja itselleen on paljon kivempi tehdä kun toisille :D Eli minulle ;)

Eli mitä teen kun hermot menee: Hypyt 70cm, hirveä hitlerhuuto perkele hyppää, tänne, kierrä, tänne, PUTKI!!!! Ja johan rupesi korvat löytymään!!!! Sitten hirveä palkkaus ja onnellinen hymy :D Kyllä tuo on ihan mahdoton elukka ;) Mutta opin myös hyvin tärkeän asian. Eli koiraan en enää päästä yhtään haahuilemaan, vaan heti kun palkkaus on suoritettu, koira seuraamaan ja muutama tokoliike joilla mennään radan alkuun. Toimii muuten aivan loistavasti!!!

No jotta saisi itsensä rauhoittumaan, mentiin kepon kanssa eilen metsää, ja kepo teki elämänsä ensimmäisen jäljen. Matkaa n. 1km, kolme (tai neljä) tienylitystä, janat ja monta kulmaa. Ja mitä koira tekee? No toimii aivan mahtavasti. Alkumatka juostiin, mutta 5 kepin kohdalla en edes huomannut pyykkipoikia, koira itse löysi kepit. Hieman sekoitti jälkeä kun jouduin käskemään paikalle kun liina meni jalan ympäri. Viimeiset kaksi keppiä taas täyttä juoksua, kun koira pääsi liinasta ja vauhti yltyi vallan mahdottomaksi. Mutta vaikka vauhti oli aivan älytön, teki todella tarkkaa työtä, eikä poikennut jäljeltä ollenkaan. Ja paras oli: Viimesen kepin kohdalla olin jo täysin myöhässä, ei nimittäin minun kunnolla juosta aussien perässä :D Koira jäi kauniisti odottamaan kun minä juoksin perässä, ja toi kepin vastaan!!!! Aivan mahtava koira, täytyy kyllä vaan päätä pyörittää miten tuo onkin noin hyvä! Ja kepo oli tehnyt vallan hyvän jäljen, kyllä siitä hyvä kepo tulee pienellä koulutuksella :D :D :D

1 kommentti:

Hanna P kirjoitti...

Hemmetin hyvä! Tilataan vastaava kepo! Oon liian laiska pitkän jäljen tallaukseen ;)