"Lysti ja Tuittu"

"Lysti ja Tuittu"

perjantai 27. toukokuuta 2011

Tottelevaisuuttako?


Hei mie oon saanu jopa video otettua meidän treenistä! Kauhea tuuli oli kyllä mutta laittakaa vaikka äänet hiljaiselle ni ei korvat säry :D

Ja koska ajatuksena oli korkata se toko, niin laitan järjestyksessä missä mennään ja millä tavalla. Toki siis samalla treenataan koko ajan BH:takin varten.

Alokasluokka

  • Luoksepäästävyys
Älysinpä jotta tämäkin on liikkeenä, joten alettiin ottamaan sitä. Ongelmiahan Lilyllä ei tässä varsinaisesti ole, mutta malttia lisää, jotta ei joka a) hyppää tuomarin syliin tai b) pakita kun ei tiedä mitä tehdä. Nyt viimeksi meni jo tosi hyvin, pysyi nätisti paikallaan eikä ollut suurempia ongelmia. Mutta tämä on sellainen liike joka unohtuu helposti, joten sitä pitää aika ajoin treenata.


  • Paikalla makaaminen
Hieman levottomuutta edelleen ilmassa, pysyy kyllä tosi nätisti ja viime kerralla otettiin jo niinkin että koira vierstä käskettiin luokse. Ei vaikutusta pysymiseen. Selän saan kääntää mutta auton taakse meneminen on vielä hieman liikaa, ei nouse mutta ei ole kaukanakaan. Hyvin kestää jo muiden hyppimiset, riekkumiset ja treenaamisen. Ampumista pitää vielä harjoitella tässä, kun nyt sain sen uuden aseen. Ei siis nouse eikä pelkää, mutta reagoi katsomalla mistä se kuului ja sitä en tahdo. Tahdon että siinä ollaan ja vaikka maailma kaatuisi päälle siitä ei nousta ei katsella. Tuolla kun on taipumusta kuitenkin sit unohtaa asiat, edelleen kun ne hattivatit on paikallaan. Tämä liike pitää nimittäin olla satavarma, ennen kuin edes haaveillaan kisaamisesta. Koska en edes uskalla ajatella miten meille kävisi jos viereinen koira nousisi, tulisi Lilyn luo ja siitä tulisi tappelu, joten täytyy treeanata se tosi varmaksi.
  • Seuraaminen kytkettynä
  • Seuraaminen taluttimetta
 Sillä ei ole suurempaa väliä onko koira hihnassa vai ei, hieman väljästi vielä seuraa ja käden häivytys on epätoivoisesti menossa, josta johtuen käsi heiluu mitä epämääräisimmin. Mutta idea alkaa koiralle olla aika selvä ja edistystä on tapahtunut reilusti, kunhan vaan saan tuon käden häivytettyä. Väljyyskin paranee melkeinpä treeni treeniltä, ja viimeksi kokeiltiin pitkästä aikaa taas lelua kainalossa. Ja se alkoi tällä kertaa toimimaan. Viimeksi liike oli vielä niin alussa että ei siksi toiminut, koira vaan riehui saadakseen lelun. Nyt alkaa tietämään mitä tehdä että saa lelun. Mutta vaatii siis aika monta toistoa ja ehdottomasti sen toisen ihmisen katsomaan vierestä. Onneksi tässäkin maailman paras Kepo toimii, joten voidaan myös omalla pihalla treenata. 
  • Maahanmeno seuraamisen yhteydessä
Tämä on jo aika hyvä, mutta kuten tietenkin kaikkeen niin treeniä ja nopeutta. Muutaman kerran on jo mennyt kuin kivi maahan, ja pysyy siellä. Omaa äänensävyä tarvitsee vaan säätää, jos tulee liian iloisesti ei mene ja jos liian möreästi menee kuin hidastetussa elokuvassa. 
  • Luoksetulo
Onko pakko edes aloittaa? No tuleehan se. Vauhdilla. Siinäpä se sitten onkin. Aivan luokattoman vähän ollaan perusasentoa opeteltu :( Mutta pyllyn heilautuksia ollaan otettu, jotta se menisi mahdollisimman nopeasti sitten sivulle. Nyt alkaa jo hokasemaan homman, ainut että se on sellanen loikka eikä sulava siirtyminen. 
  • Seisominen seuraamisen yhteydessä
Ollaan kokeiltu ehkä kokonaista kaksi kertaa. Tarvitsee superavut ja en voi vielä liikkua ollenkaan, muuten hiipii perässä. Joten siis tstä ei sen enempää.
  • Estehyppy
Nyt se hokasi sen! Moona antoi hyvän vinkin, eli käsken hyppäämään, ja ennen kun lähden jätän lelun maahan. Koira tuijottaa sitä eikä liiku yhtään ja saan näin mentyä sinne esteen toiselle puolelle. Toki tässä on sen lelun häivytys mutta en usko että siitä tulee ongelmaa. Ongelmana on se ettei ole omaa estettä, ja sen olen päättänyt että ensi kuussa se ongelma on ratkaistava :D
  • Kokonaisvaikutus
Aika sekava, mutta hyvällä mallilla :D

Ei kommentteja: