"Lysti ja Tuittu"

"Lysti ja Tuittu"

perjantai 27. toukokuuta 2011

Viestitreenit

Nyt ollaan käyty kahdesti treenaamassa ihan ohjatusti viestiä, aiemmat treenit olivat kauko-ohjauksella Kemistä päin. Hyvin neito on hokassut homman, mutta kestävyyttä odottamiseen sillä ei ole vielä. (outoa kahden treenin jälkeen???) Ja siis se odottaa kyllä hiljaa paikallaan, mutta koska hattivatit tarvitsevat tuulta ja myrskyä toimiakseen, ei se ole parasta Lilylle. Eli jos pääsee heti juoksemaan uudelleen lähtee kyllä ilman minkäänlaista ongelmaa ensimmäisenä koirana, mutta jos joutuu odottamaan ja sitten lähtemään ekana ei rohkeus vielä riitä. Mutta hyvin juoksee, uskomaton vauhti sillä on ja hyvin ratkaisee sen meidän liikkumisen, nyt ei tarvinnu kun vähän vingahtaa kun oli jo ihan vierellä mutta ei vaan löytäny. Mutta kertaakaan ei ole kääntynyt takaisin, vaan sitkeästi etsii.

Ja toisten koirien kanssa ei ole ainakaan vielä tullut ongelmaa, jouduttiin viimeiselle etapille laittamaan kolme koiraa melkein peräjälkeen, ni Lily oli vaan hienosti kaukaa kiertäny pojat ja tullut Jarnolle. Ei sinne metsään tappelemaan ole tultu, vaan töitä tekemään. Hieman se katselee kyllä epävarmasti tulevia koiria, mutta epäilen että sekin poistuu kunhan kunnolla ymmärtää asian ytimen. Mutta mitä se EI ymmärrä on se että muut pääsee juoksemaan ennen häntä! Kyllä metsässä raikui PIIIIIIIIIIIIIIIP kun Ape läks ennen Lilyä. Ja kun Lily laitettiin perään otti se Apen helposti kiinni, vaikka etumatkaa oli melkoisesti.

Kyllä se nyt siis ihan selkeästi alkaa hokasemaan hommaa, mutta kuten olen sanonut tuo laji vaatii kestävyyttä ja itsetuntoa koiralta, ja nehän neidolla ovat hieman vajavaiset, joten tämä laji on siinä suhteessa aivan oikea meille. Ja saadaan sitten viettää laatuaikaa Jarnon kanssa, onhan meillä kuitenkin vain kilometri välissä ;)

Ei kommentteja: