"Lysti ja Tuittu"

"Lysti ja Tuittu"

maanantai 15. elokuuta 2011

Joensuun näyttely

Pitkästä aikaa käytiin Lilyn kanssa pyörähtämässä kehissä kun olivat saaneet näyttelyn pystytettyä ihan kotinurkille. Odotukset eivät olleet kovin suuret, sillä neito näytti enempi lyhytkarvaiselta collielta kuin mitä näyttelytähdeltä. Toisaalta omaan jännitykseen auttoi se ettei odottanut mitään, ja kerrankin pystyin aamulla syömäänkin :D Nyt oltiin ihan pro meiningillä matkassa, kun saimme Ninnun yövieraaksi. Perjantai-iltana kävimme pystyttämässä leirin raviradalle ja olipa mukava teltassa istuskella ja katsella ympäri vilistävää ihmis- ja koiramäärää. Lily rauhoittui tosi nätisti häkkiin, eikä muutenkaan paljoa stressannut ihmisvilinästä eikä juurikaan muista koiristakaan. Ei vaikka kotona oli myös koiravilinää koska Ninnu oli tuonut Taisto-aussien ja Igor-amstaffin meille yökylään. Lilyhän jopa olisi leikkinyt Tanen kanssa, mutta jostan syystä emme päästäneet niitä tiputtamaan viimeisiäkin karvoja koirasta. 


Lauantaina tuomarina oli Fernando Madeira Rodrigues, hyvin mukava vanha herra joka osasi kyllä hurmata aussieneidon. Ja ilmeisesti myös tuomari hurmaantui, sillä saimme ensimmäisen ERIn!!! 

"Good head. Correct neck. Good front. A little bit dominin front the back to shoulders. Could have a lite better in rear. Light at bones."


Sitä pitikin sitten mennä Amarilloon juhlistamaan ja oli kyllä niin iloinen olo. Kuvia ei ainakaan vielä ole ilmaantunut lauantailta, mutta laitetaan Mervin ottamia kuvia sunnuntailta. Ninnu oli minua opastanut koiran esittämiseen perjantaina, ne opit vaan katosivat mielestä sunnuntaina, muisti on hyvä mutta hemmetin lyhyt!

Sunnuntaina oli muutenkin jotenkin jännempi olo, ja se myös näkyi kehässä. Tuomari tutki Lilyä todella tarkkaan, mittasi mittasuhteet joka puolelta, nosteli koiraa ja laski hampaat. Kävi välillä arvostelemassa ja vielä nosteli jalkoja. En tiiä mitä kummaa meinasi löytää. Arvosana oli EH, vaikka tuomarin kädet olivat ihan valkoisessa karvassa :D

Tuomarina siis Theo Leenen.

"Good size and propotions. Femininen head. The skull is broad and the muzzle is quite short. Correct eyes. Complete scissors bite. Well set ears. Good neck, shoulder and topline. Correct tail. Well angulated. Good bone and feet. Could be stronger in the pastern. Body strong enought. Correct coat. In the movement little bit narrow behind and towing out in front."

Siis kaiken kaikkiaan oikein ihana reissu, kiitos Ninnu, Mervi, Moona ja Aija, hauskaa oli koko rahan edestä!!! Ja sitten eikun uusia näyttelyitä kohden!

1 kommentti:

Hanna P kirjoitti...

Jos on koira karvaa lukuunottamatta kuosissaan niin kyllä on esittäjäkin hoikistunu verrattuna edellisiin kuviin! :)