1 dl hasselpähkinöitä
4 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 1/2 dl sokeria
2 tl jauhettua kanelia
1 tl soodaa
1 1/2 dl tummaa siirappia
150g voita tai margariinia
Lyö kaikki muut paitsi pähkinät kulhoon ja sekoita. Tässä jos on monitoimikone käytä ihmeessä! Kun taikina on tiivis klimppi, laita pähkinät sekaan. Tee neljä pötköä ja laita kelmun sisään jääkaappiin. Anna olla pari tuntia siellä että ovat "kohmineet". Leikkaa leivinpaperille paloiksi. Mie leikkasin n. 1cm paksuja paloja, joista tuli tollasia ns. kauralastuja. Jos tahtoo paksumpia ja enempi pikkuleipämäisiä, kannattaa tehdä paloista 3cm paksuja. Ja ne sitten leviävät uunissa ;)
200 astetta 8-10 min. Kauralastuille riitti 7 min, pikkuleipämallille reilu 10 min. Tietenkin taas uunista riippuen.
4 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 1/2 dl sokeria
2 tl jauhettua kanelia
1 tl soodaa
1 1/2 dl tummaa siirappia
150g voita tai margariinia
Lyö kaikki muut paitsi pähkinät kulhoon ja sekoita. Tässä jos on monitoimikone käytä ihmeessä! Kun taikina on tiivis klimppi, laita pähkinät sekaan. Tee neljä pötköä ja laita kelmun sisään jääkaappiin. Anna olla pari tuntia siellä että ovat "kohmineet". Leikkaa leivinpaperille paloiksi. Mie leikkasin n. 1cm paksuja paloja, joista tuli tollasia ns. kauralastuja. Jos tahtoo paksumpia ja enempi pikkuleipämäisiä, kannattaa tehdä paloista 3cm paksuja. Ja ne sitten leviävät uunissa ;)
200 astetta 8-10 min. Kauralastuille riitti 7 min, pikkuleipämallille reilu 10 min. Tietenkin taas uunista riippuen.
1 kommentti:
Toivottavasti teillä parannellaan hyvin siitä ikävästä kyynpuremasta :( Teille on haaste meidän blogissa muuten http://dracudante.blogspot.fi/
Lähetä kommentti