"Lysti ja Tuittu"

"Lysti ja Tuittu"

torstai 23. lokakuuta 2008

Tokokurssi alkoi

Elikkäs eilen suuntasin kohti Isloa, jossa meillä alkoi Joan järjestämä ja Katjan vetämä tokokurssi. Kurssi alkoi siis teorialla, jonka Katja itse oli koonnut. Teoriaosuus oli todella hyvä, ja selkeästi esitetty. Käytiin läpi kaikki liikkeet joita koiran täytyy osata, ja hieman sitä kuinka ne koiralle olisi syytä opettaa. Monta asiaa tuli ihan uutta, ja rupesin taas ymmärtämään hieman paremmin miksi koira tekee niinkuin tekee. Eli siis paras esimerkki tästä on ollut naksuttimen käyttö.

Tiedän, että koirani toimii oikein vallan mainiosti naksulla, ja että oppii suhteellisen nopeasti asiat sen avulla. En ole kyllä taas kerran yhtään ajatellut MIKSI, vaikka ainahan se siitä ilmeisesti pitäisi lähteä. Että MIKSI koiran KANNATTAA tehdä. Ja koska en sitä ole ajatellut, en ole täysin osannut sitä myöskään hyödyntää. Eli koira kokee siinä että hän ihan itse oppii, joten se myöskin jää paremmin mieleen ja tekee siitä iloisemman, ja paremman liikkeen.

Joten siis nyt pitäisi ihan oikeasti opetella sitä, että pitäisi pienen psykologisen hetken koiran kanssa, ja ihan tarkan suunnitelman miten minkin liikkeen opettaa. Ja sitten pitäytyä siinä suunnitelmassa. Ja jakaa liikkeet niin pieniin osasiin, että koira saa niitä oppimisen iloja. Sitten vasta kun koira osaa nuo pienet liikkeet oikein, niin yhdistää ne. Ja kuinka helppoa se onkaan näin kirjoittaa versus siihen kuinka sen käytännössä tekee.

Ja sitten se lupaus: Koira osaa keväällä alkeisliikkeet, eli menemme kisoihin. Ja jos en niitä saa opetettua, julkinen nöyryytys on sitten paikallaan. (kauhistuttaa jo ajatuskin)

Vaan kyllä se pieni ihminen oppi taas niin paljon uutta ja ihmeellistä, ja toivottavasti osaan myös oppini laittaa käytäntöön.

Ei kommentteja: