"Lysti ja Tuittu"

"Lysti ja Tuittu"

torstai 20. marraskuuta 2008

Tokoilua maanantai-iltana

Koska on jotenkin onneton olo, ei myöskään nyt jaksa iloita osaamisesta. Mutta jostakin kummasta tuo koira on itselleen innon tokoiluun löytänyt. Ensi maanantaina on sitten koeluontoinen toko. Meillähän sitten viime viikon/tämän viikon tapahtumien takia jää se tuomarin lähestyminen väliin. Helvetti että minua ottaa NIIIIIN päähän tuo... Mutta eihän se auta kun niellä kiukku ja raivo ja ruveta kouluttamaan. Mutta silti....

No siis itse asiaan: Uutena asiana oli nouto, joka meillä toimii suht hyvin. Kuinka sen opetin: Aijalta sain pienen noutokapulan, ja sitten istuin sohvalla ja joka kerta kun koira otti kapulan suuhunsa, naksu ja palkka. Kun se älysi että siitä, kun pitää kapulaa, saa herkkua, siirryttiin siihen että edelleen istuen nostaa minulle kapulaa käsistä. Kun se meni hyvin, laitoin kapulan lattialle. Kun se meni hyvin, laitoin koiran vähän kauemmas ja kapulan jalkoihini, ja pyysin noutamaan. Ja kun se meni hyvin, Otin koiran viereen kävin viemässä kapulan pienen matkan päähän ja käskin noutamaan. Eli nyt ollaan tässä vaiheessa, muutaman kerran oon jo viskannu kapulan.

Ja sit mennään vähän taaksepäin, eli koira ei nyt tule ihan minuun kiinni, joten sitä nyt sit harjotellaan niin, että kapula on jaloissa, koira kauempana, ja käsken noutamaan. Ja sit sitä, että se pitäs kapulaa tiukemmin, otan niin, että hullutan koiraa ja juoksen karkuun kun sillä on se keppi.

Niin ja siis kun koira osaa pienellä kapulalla tuon, vaihdossa isompaan/metalliseen käydään tasan sama kaavio läpi. Jotta varmasti osaa. Ja minähän käytin koulutuksen alkuvaiheessa joka päivä tuota noutoa, eli mitään ei tehty ennen kun noutokapula tuli ;)

Hypystä sen verran, että nyt jo pysyy paikallaan vaikka kierrän vierelle. Ja kuinka helppo on nyt kouluttaa myös lenkillä, kun koko maailma on Wallun mielestä muuttunut isoksi lumipalloksi ;) ;) Kyllä oli eilen nopeita maahanmenoja!

Ei kommentteja: