"Lysti ja Tuittu"

"Lysti ja Tuittu"

tiistai 11. marraskuuta 2008

tokoilua

Olo oli aivan hirviö, vaan treenaamaan piti mennä ;) Ja kylläpäs kannatti, koiruli on jostain ihmeestä saanut moodin tokoilu on kivaa päälle. Aloitettiin luoksetulolla, tällä kertaa ihan eteen tulolla/muilla siis sivulle. Harjoiteltiin myös sitä pyörähdystä, mutta ei vielä yhdistetty noita liikkeitä. Hyvin lähti tulemaan, ja varsinkin hyvin pysyi paikallaan. Silti vauhtia oli riittävästi, itse vaan en oo huomannu että kun käsken koiran luokse, otan itse askeleen taaksepäin. Eli siihen pitää kiinnittää huomiota.

Sitten harjoiteltiin maahan/seiso/istu liikettä, ja täytyy näköjään muuttaa tuota järjestystä koko ajan, kun tuo elukka alkaa ennakoimaan. Se on niin intona tuosta hommasta, ja sillä on koko ajan sellanen "katso miten hienosti mie osaan" moodi päällä... hassu mies!

Sitten otettiin ruutua, eli laitettiin ruutumerkit ja sinne makupalakippo, jossa makupala. Naksautin joka kerta kun koira meni ruutuun, ja nyt siis oli vaan tarkoituksena se, että koira menee sinne ruutuun kovaa vauhtia, ja pysyy siellä. Eli itse juoksin perässä melkein yhtä kovaa ;) Vasta kun maahanmeno on täysin varmaa, se yhdistetään tuohon liikkeeseen. Ja palkkaus siis siellä ruudussa, ei ruudun ulkopuolella.

Sitten hyppyä, eli nyt oli tärkeintä että koira pysyy hypyn toisella puolella. Itse käskytin koiraa ihan liikaa, eli pelkkä hyppy käsky riittää, koira kyllä kääntyi minuun päin. Sitten palkka, ja itse liikuin hieman poispäin. Ja taas palkka. Eli nyt vaikeutetaan asiaa niin, että koira vaan seisoo paikallaan, vaikka itse liikkuukin. Ja siinä vaiheessa kun itse pääsee koiran ympärillä kävelemään kaikessa rauhassa, on asia kunnossa (eli pitkän ajan päästä). Ja se hiton käsi... kuinka se voikin olla niin vaikeaa palkata se koira käsi alhaalla...???

No sitten paikkamakuuta, joka siis oli joskus meidän varmin liike, no ei ole enää. Siis koirahan pysyy kyllä paikallaan kun vaan sen saan sinne. Eli nyt vaan harjoitusta siihen, että yhdellä käskyllä mennään maahan.

Sitten näytettiin muille kuinka seuraamista opetetaan, ja siis sehän meillä on ollu aivan onnetonta. No ei nyt sitten ollu (mitä ihmettä???). Eli laitoin koiran perusasentoon, ja siis ollaan otettu sitä yhtä askelta. Ja se lannistunut ilme mikä normisti tuolla on.. No nyt siis oltiin sit ihan intona... Hassua... Katja kyllä varotteli että ei kannata nyt sit liikaa harjotella sitä, eli muutaman askeleen seuraamisia ja kunnon palkka, niin saadaan tuo into jatkumaan. Olisittepa nähny miun ilmeen... :D

Joten paljon oli taas asiaa, ja joka kerralla vaan innostuu enemmän ja enemmän :D

2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Kiitos kiitos! Näillä kotitreenit onnistuu hyvin :)

Tuosta seuraamisen opettelusta olisin sen verran kysynyt, että onko sitä koiraa tarkoitus imuttaa namikädellä samalla kun sen askelen ottaa vai lähdetäänkö siitä, että koira siirtyy sen askelen ihan ilman apuja?

Mari kirjoitti...

Sori en oo huomannu kommenttia.. Siis mehän ollaan otettu imuttamalla, ja Katja sano että siitä pitää päästä pois. Eli kun koira on intona, otetaan se vierelle ja sit käsky, yksi/kaksi askelta ja palkka. Ja sit kun se alkaa onnistumaan, otetaan pitempiä pätkiä, mutta se on kaukana tulevaisuudessa.