"Lysti ja Tuittu"

"Lysti ja Tuittu"

keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Tokoilua Siprissä

Toissapäivänä Aijan kaa puhuttiin puhelimessa ja pitkällisen houkuttelun (mennäänkö treenaamaan) jälkeen Aija suostui. Ekana ajettiin Karsikkoon, mutta koska kentällä oli niin paljon lasinsiruja, mentiin Sipriin. Mietin autossa että mitähän tästä tulee, nimittäin Aijan auton nähdessään alkoi takakontista kuulua sellainen ulvonta... Ja sitten kun Siprissä ollaan käyty vaan riehumassa, ei ollenkaan mitään järkevää tekemässä.

Aijalle tokaisinkin autosta noustessa että nyt jos koira tekee mitään niin täytyy olla onnellinen. Laitoin ruutumerkit paikalleen, ja otin koiran autosta. Ekanahan se lähti merkkailemaan ja nuuski vaan onnellisena (missä Rini?) maata, mutta yllättävää kyllä muutaman kutsunnan jälkeen homma alkoi toimia. Ruutu alkaa olla nyt siis siinä vaiheessa että pysäytystä aletaan lisäämään liikkeeseen, ja se onnistuikin vallan mainiosti. Nyt vaan silloin tällöin alan pysäyttämään sitä, jotta vauhti ei kärsi. Vauhti on nimittäin täysillä meno, enkä sitä tahdo kyllä pilata.

Sitten otettiin Rubi, ja oli kyllä hauska katsoa kuinka iloinen pieni koira se on. Vielä siinä Aijalla on työnsarkaa, mutta hauskaa treenaaminen tuntuu heillä olevan, ja sehän se on pääasia.

Wallulla otettiin sitten tunnaria, ensin niin että kasa hajustamattomia oli edessä ja hajustettu takana, ja se tuntui olevan niin helppo että piilotin varpujen alle palikan, ja Aija meni auton taa Wallun kanssa jotta se ei näkisi mitä touhutaan. Vieläkin siinä on sellaisia esineruutumaisia piirteitä, lähtee etsimään pitkältä, mutta alkaa pikkuhiljaa ymmärtämään mitä tehdä (3 kerta harjoittelua). No nyt meillä on kotiläksynä tehdä mahdollisimman paljon toistoja, ja tänään meinasinkin että pienen harjoituksen voisi tehdä, kun muuten on koiralla vapaapäivä.

Aija treenasi vielä Rinin kanssa, ja oli tosi hauska nähdä, kuinka tuo Rinin aikuistuminen näkyi myös treenaamisessa, paljon on kehittynyt koira kevään aikana.

Tämän jälkeen päästettiin koirat vapaaksi, ja voi sitä elämän riemua, nyt jopa Rubi otettiin leikkiin mukaan. Kyllä nuo on niin hassuja... Aijan kanssa mietittiin että sitten kun Aija ja Rini pystyvät treenaamaan yhtä aikaa meidän kanssa, me ollaan kisavalmiit :D Joten sitä päivää odotellessa ;)

Ei kommentteja: